jueves, 22 de diciembre de 2016

Estudi de la Cèl·lula a 1r ESO

PROJECTE 1r ESO G


L'últim projecte que hem treballat a classe és el de la cèl·lula. Pilar (la nostra professora de Biologia) ens va proposar canviar la forma d'estudi, és a dir, en lloc d'agafar apunts del llibre i explicacions per part d'ella, volia que férem nosaltres mateix una cèl·lula i aixi aprendre d'una manera divertida i diferent.
La cèl·lula pot ser de dos tipus, eucariota o procariota. Aquesta segona és més senzilla perquè té pocs orgànuls i el material genètic pel mig pel citoplasma.La cèl·lula eucariota ens va costar més, perquè hi ha de dos tipus (animal i vegetal) i és més complexa.

Les vam fer de plastilina. Primer ens vam haver d'organitzar en el grup (3-4), quí la portava i de quins colors les necessitàvem.


Si no sabíem les parts de cada cèl·lula, no podíem començar a treballar. Això ens va costar quasi dues sessions.

Dues sessions més van utilitzar per a fer-la en plastilina, amb els llibres davant. L'ultima part, que era la presentació, no va fer falta, perquè mentre anàvem fent-la Pilar ens estava preguntant quin orgànul estàvem fent, per què una cèl·lula i l'altra eren diferents, els noms de cada part...Amb aquest projecte hem apres que hi ha més maneres d'aprendre, a banda de la del llibre (encara que siga la que més utilitzem) i més divertides.Alumnes:
Lucia Murillo Ruiz
Federico Verde Lema
Estela del Alba Ortiz González
Naomi Mainella
Kevin Vicente Sánchez
Ángel Martinez Escudero
Manuel Villarroig Montas
Iosua Tristan Tirle
Juan Palomares Gimenez
Joel Tordillo

No hay comentarios: