jueves, 18 de mayo de 2017

Col·laboració amb la Universitat Jaume I


Enguany, l'IES Bovalar ha encetat un procés de vinculació amb la Universitat Jaume I, col·laborant amb diversos departaments universitaris, tant per fer estudis relacionats amb els joves (com es fa amb la Facultat de Ciències de la Salut, branca de Psicologia), com per intervencions educatives més enfocades a la Didàctica. Per exemple, amb el Departament d'Educació, dirigit per Reina Ferrández, a més de formar part de la xarxa de centres de pràctiques del Màster de Secundària, hem iniciat una col·laboració per oferir el centre com a base de l'assignatura de "Simulació d'institut", que dins del màster exigeix als estudiants organitzar equips de treball per solucionar problemes concrets d'organització i gestió educativa.

 
Al mes d'octubre, el director del centre va proposar com a temes d'estudi l'atenció a la diversitat, l'absentisme i el fracàs escolar. Els alumnes del màster, després d'haver fet el pràcticum, han tornat ara al nostre institut i han fet dues sessions per contar com s'han organitzat com a claustres i han buscat solucions diverses, que han compartit amb nosaltres.
L'experiència ha sigut molt positiva i ha servit per trobar-ne idees de cara a nous projectes. Esperem que l'any que ve tornem a repetir amb noves propostes.
No hay comentarios: