miércoles, 11 de junio de 2014

Maquetes del centenari de la Primera Guerra Mundial

COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL A L’IES BOVALAR

El 28 de juny de 1914 un atemptat a la ciutat de Sarajevo acabava amb la vida de l’arxiduc Francesc Ferran, hereu de l’Imperi Austrohongarès. Ben prompte s’articularen tots els mecanismes d’aliances polítiques i militars que s’havien establert entre els principals Estats europeus. El resultat fou la primera guerra moderna de la història, d’abast internacional, que acabà per canviar el món per sempre més.

El Departament de Geografia i Història ha organitzat una sèrie d’activitats d’aula (lectura d’obres literàries, visionat de pel·lícules, comentari de textos) al voltant d’aquest decisiu fet històric que ha culminat amb la presentació d’una exposició que tothom ha tingut l’oportunitat de visitar en l’espai al voltant dels despatxos de secretaria i direcció.

Els alumnes de PQPI, quart curs d’ESO i primer de Batxillerat Humanístic han exposat els seus treballs, consistents en una sèrie de mapes, testimonis artístics, literaris i històrics, pòsters informatius i documents fotogràfics que fan un recorregut per les causes, el desenvolupament i les conseqüències d’aquesta guerra, tot i que cal destacar les maquetes que els alumnes de quart curs d’ESO han realitzat sobre la vida a les trinxeres i els fronts de batalla.

Des del Departament de Geografia i Història volem felicitar als alumnes que han participat en aquests activitats amb interès i imaginació i agrair la seua dedicació, així com a tots els que han visitat l’exposició i s’han interessat pel seu treball. Esperem que aquest tipus d’activitats es puguen repetir els pròxims cursos.

No hay comentarios: